Spring til indhold

Spar på varmen

Vinteren har været ret hård i år. Og den trækker ud. Det er noget skidt. Dels fordi der er stadig behov for at varme huset op. Det går ud over pengepungen, fordi udgifterne til varme er steget gevaldigt over de sidste måneder. Dels fordi vi faktisk gerne vil se lidt mere til foråret end de små vintergækker. Nu kan vi ikke gøre så meget ved floraen i naturen. Den passer sig selv. Og hvis påskeliljerne lader vente på sig, så må vi bare være tålmodige.

Spar på varmeregningen

Men der er nogle små tips, som vi kan følge, når det handler om at få bragt udgifterne til varme ned. Du kender allerede til, at du skal sørge for, at dit hus er godt isoleret. Væggene, loftet og ved vinduerne. Der har været meget oplysning om det. Vi hører også om, at det offentlige vil indføre ’energi-planer’ så folk, der endnu ikke har en varmepumpe, kan få installeret sådan en.

Brug varme hjemmesko

Men vi tænker nok ikke på de små tricks, som vores bedsteforældre lærte om, dengang der var oliekrise tilbage i 70’erne: Man kan tage en ekstra trøje på, så kroppen holdes varm. Man kan lægge et tæppe over sig, når trangen til en lur på sofaen opstår. Og man bør gå i hjemmesko. Hjemmesko lavet af lammeskind er nemlig med til at holde fødderne varme. Og ja, vi har da sikkert et par gamle hjemmesko, som vi aldrig bruger. Det bør vi gøre. Også selvom der er gulvvarme i huset! Du kan købe mange forskellige typer hjemmesko til mænd – se her og kvinder.

Anbefalingen herfra er, at når du skal købe hjemmesko, så skal du købe et par bløde hjemmesko. Helst uden hæle på. Gerne et par af dem, der er lavet af blødt lammeskind. De er skønne at have på. De varmer godt og skader ikke foden. Der vil ikke være nogen tæer, der bliver klemt.