Spring til indhold

Præsentation er en kunst

Er du formidler eller foredragsholder? Eller skal du bare en gang imellem vise nogle resultater af en undersøgelse, du har været med til at lave for en gruppe journalister? Du har helt sikkert stået i en situation, hvor du ligesom er gået i stå i din præsentation eller dit foredrag. Det kan være, at der har været i spørgsmål fra publikum, som har hylet dig helt ud. Du har simpelthen tabt tråden. Og det kan være meget svært at finde tilbage til den røde tråd i præsentationen, hvis det sker. Og du ved godt, at hvis du ikke finder tråden igen, så går hele præsentationen i kludder for dig. Dem, der lytter til dig, forstår ikke, hvad du vil fortælle dem. De får intet ud af det. Det er aldrig en god situation. Det sker dog for os alle. Det er meget menneskeligt. Alle kan have en dårlig dag.

Lær præsentation på kurser

Der er dog noget, du kan gøre ved det så hele præsentationen eller foredraget, ikke bliver tabt på gulvet. Du kan deltage i et kursus i præsentationsteknik som dem hos MBK. Sådan et kursus - klik for mere info har nemlig rigtigt meget at byde på, som kan hjælpe dig til at blive en superdygtig formidler. Du vil nemlig lære om, hvordan du strukturerer præsentationen logisk – og du vil også lære teknikker til at kunne huske din præsentation, så du ikke skal stå og læse op fra et manuskript. Et kursus i præsentationsteknik vil også kunne give dig tips og fifs til, hvordan du kommer hele vejen rundt, hvis du har et meget stort og komplekst emne, som du skal dække. Og selvfølgelig vil du få god feedback på dit kropssprog. Kropssproget er nemlig meget vigtigt, når vi skal fremlægge noget for andre. Det spiller en stor rolle, at du kropsligt kan vise, at det er værd at engagere sig i emnet – også selvom det måske er svært eller kedeligt.

Ikke kun det tekniske

Men det er sådan set ikke kun teknikker og tips til, hvordan du forbedrer din præsentation i sig selv og til, hvordan du fremlægger den, du vil kunne få ud af et kursus i præsentationsteknik. Du vil også lære noget om, hvordan du kan – eller skal – tackle tilhørere, som kan være besværlige. Der er altid nogle, der gerne vil provokere – eller bare lave ballade. Hvordan tackler du dem? Du har ligesom hovedrollen, når du fremlægger, så derfor skal du også kunne lede tilhørernes fokus hen på dig. Fokus skal ikke drejes væk fra dig og hen til en, der bare vil tiltrække sig opmærksomheden. Det har sådan set ikke noget med præsentationsteknik at gøre. Det har mere noget med psykologi at gøre. Spændende nok.

Kurserne afholdes i fine lokaler

Endelig så kan et kursus i præsentationsteknik også give dig noget helt andet: Du er jo ikke den eneste deltager på kurset, der ofte afholdes i lækre kursuslokaler som disse. Du deltager i det på lige fod med andre mennesker, der har nogle af de samme problemer, eller som har lavet nogle af de samme fejl, som du har. Dem vil du møde, og I vil få mulighed for at give hinanden feedback på små øvelser. Og muligheden for nye venskaber er der også.