Spring til indhold

Musiske børn og unge

Der har ikke været nogen som helst tvivl i dit sind om, at det eneste rigtige, I kan gøre for dit ældste barn, er at få fundet en musikefterskole, hvor han kan få lov til at nyde skolegang og musik – på samme tid. Uden at skulle stresse over eksamener, bøger og krav fra dansklærer eller matematiklærer. Det har jo vist sig, at jeres barn ikke har særligt gode nerver, når det handler om eksamener. Han er da kvik nok. Faktisk har han en IQ, der ligger langt over de fleste klassekammeraters. Så hvorfor dumper han sig så ned på under lavniveau, når der er eksamen? I ved ikke hvorfor. Han ved det heller ikke. I går i behandling. Hos en god psykoterapeut. For problemet er psykisk. Både hos jeres søn og hos jer.

Terapi gav svaret

I har lige været i terapi. Alle tre. Og chokket kom. I fik det pænt serveret: Der er intet galt med jeres dreng. Han er sund og rask. Har lidt mere fart på, end han burde, men kan sagtens finde fred og ro i sin hverdag. Det er jer, der har et problem. I skal søge ind til jer selv, og lade være med at inddrage jeres barn i alle de problemer, som I har gået og samlet på i flere år! Lidt hårdt at få at vide. Men hellere sandheden nu – end om nogle år, hvor det måske er for sent.

Ophold på en efterskole

I sætter jer derfor et mål om at få talt med jeres søn – hurtigst muligt – om den der mulighed med efterskole i Danmark. Helt specifikt: En efterskole på Fyn. Lige midt i Danmark. I skriver de vigtigste punkter, som et ophold på efterskole kan give, ned: Skal det være et ophold, hvor jeres søn går i 9. klasse på efterskolen? Eller i 10. klasse?

I må ind og læse om hhv. 9. og 10. klasse i Danmark. Hvad er det for nogle prøver, som eleverne skal bestå? Er der muligheder for kompensation, fordi eleven ikke er født i Danmark? Osv.

Fyns bedste efterskole

Det er ikke helt nemt at finde ud af. Men I fandt hurtigt ud af, at hvis jeres barn ikke skal gå i 9. klasse på efterskole, så findes der forskellige muligheder, der ikke vil forsinke hans uddannelse. Han kan komme i 10. klasse – på efterskole på Fyn – uden at være tvunget til også at skulle gå til eksamen. Han kan komme på et længerevarende ophold på musikefterskolen, hvor 10. klasse kan tage op til to år. Det første år bliver prøvefrit. Det andet år bliver dog krævende, fordi der stilles større krav til selvstændighed og selvdisciplin.

Måske er det lige præcist det, jeres søn skal: Udfordres fagligt – musikalsk – samtidigt med at han også skal lære at administrere sin egen tid, uden at spilde tiden i almindelige klasser, hvor han skal høre – og forstå – fortolkninger af digte fra oplysningstiden – eller mekanismerne bagved elektricitet. Hvor han skal koncentrere sig henne, er lidt ligegyldigt. Det vigtige er, at han får lov til at gøre det under kontrollerede – men frie – rammer, hvor ligeværdighed, respekt og nye idéer er det vigtigste. Så I kan få tiden til at løse jeres problemer!