Spring til indhold

Mors el scooter

Du har lige fået en mail fra din mor. Hun fylder 70 i næste måned og vil gerne invitere dig og din familie til fødselsdagsmiddag i den anledning. Du ringer hende op for at sige tak for mailen – men også af nysgerrighed. Hvor skal middagen holdes henne? Din tanke er, at hun har fundet en eller anden kro, som skal stå for middagen og den efterfølgende fest. Hun vil betale sig fra det hele: Middag, festsal og underholdning. Men under samtalen med hende forstår du, at hun vil hyre en dygtig kok, som skal stå for selve madlavningen. Derefter vil hun have, at middagen skal holdes hjemme hos hende selv.

Hvordan klarer hun det?

Hun fortæller dig også, at hun nok skal sørge for at kokken køber friske råvarer. Hun vil med ham, når indkøbene skal laves. Du undrer dig. Hvordan kan hun det? Hun kan da ikke forlange, at en kok også er chauffør for hende – og bærer hende ind og ud af bilen, får hende placeret i en kørestol og tilmed finder sig i, at hun kritiserer hans valg af grøntsager. Men her får du en stor overraskelse.

Hun har købt en elscooter!

Hun fortæller dig nemlig, at hun har købt en brugt el scooter. Og den er fed. Hun glæder sig til at vise dig den. Du bliver totalt overrumplet. Siger intet i nogle sekunder. Men sandt at sige, så er du rigtigt glad på hendes vegne. Det er en fødselsdagsgave til mig selv, siger hun. Hun har besluttet, at hun skal kunne komme lidt længere ud i naturen. Og den der kørestol, som hun har, er ikke så god på et smattet fortov.

Du spørger ind til om scooteren er sikker for hende at køre på. Det er den. Hun forsikrer dig. Hun fortæller dig også, at hun valgte at købe en scooter i stedet for at leje en. Leje af el-scooter er sådan lidt usikkert for hende, fortæller hun. Hun tror ikke helt på de der løfter om, at alle udgifter indeholdes i lejen. Og hun er heller ikke sikker på, at hun har forstået det helt rigtigt, når de siger, at der ikke er nogen binding på lejen af en scooter.

En god forhandler

I det hele taget, så er hun ret mistænksom, når det handler om handel via internettet. Men da hun så fik besøg af en forhandler af el scootere, som faktisk havde mulighed for at vise hende forskellige scootere, som han havde til salg, så blev hun overbevist om, at en brugt el scooter vil være det bedste for hende.

Hun kan komme ud på indkøb uden at blive alt for træt. Hun kan tage en tur på sin el scooter, når vejret er godt og lige til at tage i skoven i. Og ja, nu kan hun også følges med sin veninde ind til bycentrum for at shoppe. Hendes veninde har jo haft en el scooter i mere end et år nu efter en desværre nødvendig amputation. Og hun har været rigtig glad for den.

Inden du afslutter samtalen, får hun dog lige sagt, at hun også ønsker sig en stor foldekurv til el scooteren, som hun kan sætte på, når hun skal købe ind alene.