Spring til indhold

Massagepistol efter træning

Hvis du er en af dem, der godt kan lide at gå i fitnesscenter, så har du sikkert set flere af de andre, der også træner, medbringe sådan en lille massagepistol – se her: https://optimasport.dk/collections/massagepistol, som de bruger jævnligt. Før og under træningen. De sætter fx massagepistolens hoved imod et særligt punkt på låret og får massagepistolen til at massere netop det punkt. De har måske en muskel lige dér på låret, som er særlig genstridig og ikke vil løsne sig, fordi den blev overanstrengt dagen før. Det ser lidt sjovt ud.

For sjovt

Du kan godt huske første gang, du så det. Du kom til at grine højt. Ham, der brugte massagepistolen kiggede lidt på dig. Vendte sig om og lod som om, at han ikke havde bemærket det. Du gik hen til ham, for at undskylde overfor ham. Du ville ikke grine ad ham. Det så bare sjovt ud – lidt som om, at han ville skyde sig selv i låret.

Han forstod dig godt og fortalte dig, at det er helt ok. Faktisk en sød fyr. Du gik tilbage til din træning. Han fortsatte sin. På et tidspunkt blev du virkeligt træt. Der var også en smerte i overarmen. Du kunne ikke rigtigt løfte vægten med venstre arm på grund af smerten. Du forsøgte at ignorere smerten. Men du måtte afbryde den. Øv. Du satte dig på en bænk. Drak en slurk vand. Sveden dryppede af dig. Du har trænet hårdt.

Sikke en effekt den massagepistol havde

Fyren med massagepistolen kom hen og satte sig ved siden af dig. Spurgte, om du har ondt i armen. Du svarede, at det var en lille pludselig smerte, der fik dig til at afbryde træningen. Han hev sin massagepistol frem og satte hovedet imod din overarm. Det snurrede, men du kunne mærke, at det var en behagelig snurren. Den fik ligesom musklerne i overarmen til at slappe af. Fyren holdt pistolen imod din arm i nogle minutter, og du var faktisk forbløffet over virkningen. Det fik dig naturligvis til at spørge ham om, hvor han har fundet det instrument, og hvordan han bruger den. Han fortalte dig, at han opdagede massagepistoler under et ophold i USA. Dér var de på det tidspunkt alle mands eje. Alle brugte en massagepistol. Sådan var det ikke her, dengang. Han havde dog hurtigt kunnet se fordelen ved at bruge en massagepistol:

To gode grunde til at eje den:

For det første er den god, fordi den faktisk kan spare én tid, da den kan speede opvarmningen af musklerne op. Så, hvis du ikke har så meget tid, så er den værdifuld: Du når hurtigere til det punkt, hvor musklerne er klar til at arbejde under træningen.

For det andet, så er en massagepistol god, hvis der er en muskel, der spænder vildt. Det gør ondt. Men ved at kunne målrette massagen, som pistolen giver, så bliver den specifikke muskel hurtigt medgørlig igen. Og du sparer tid, fordi du ikke skal booke tid og bruge en hel time (mindst) hos en massør, som alligevel måske ikke kan massere så dybt, som musklen har brug for. Det kan en massagepistol.