Spring til indhold

Mænd får Botox

På et eller andet tidspunkt får vi alle sammen rynker i panden. Nogle kan leve ret længe uden at få en eneste rynke der. Andre får rynker i panden allerede som ret unge. Måske har de den fordel, at de kan bruge deres ansigts muskler til at udtrykke, hvad de tænker og føler i meget højere grad. Det er ikke til at vide. Men mange mennesker bryder sig ikke om at have rynker i panden. Vi synes ikke, at det er pænt. Vi har sådan en forestilling om, at de får os til at se gamle ud. Heldigvis har vi i dag muligheden for at kunne få gjort noget ved rynkerne i panden. Vi kan nemlig få en botox behandling.

Også for mænd

Og ja, det er ikke kun kvinder, der føler, at en botox behandling imod panderynkerne er nødvendig. Mange mænd føler det samme. En kammerat fik en botox behandling i København, hvor han bor. Det var lige præcist panderynkerne, han var rigtig ked af. Han kontaktede derfor en speciallæge, som hjalp ham. Og han er glad i dag, hvor rynkerne ikke er så markante som før. Han er en glad mand. Stadig forholdsvist ung og har mod på at prøve lidt af hvert igen.

Hvad er Botox?

Og hvad er så en behandling med botox? Ja, det er en behandling, som, når jeg nu skal forsøge at beskrive den for dig, kan lyde lidt barbarisk. Men det er den ikke. Botox behandling går i korthed ud på, at læge sprøjter et middel ind i under huden, som bevirker, at musklerne dér ligesom bliver lammet. Det er dog ikke sådan, at musklerne bliver lammet. Botox bevirker bare, at de nerver, der får vores muskler til at trække sig sammen, bliver hæmmede. Det betyder, at der ikke vil være stor bevægelse i muskulaturen. Dette bevirker, at huden ikke forstyrres og trættes og dermed bliver rynket. Så simpelt. Det betyder selvfølgelig ikke, at nerverne og musklerne under huden bliver lammet for evigt. Der kommer bare lidt ro på aktiviteten i musklerne der, hvor rynkerne er. Vi kan sige, at musklerne ligesom får lov til at hvile. Og her er der en stor fordel ved botox behandlinger: De kan faktisk forebygge dannelsen af nye eller dybere rynker.

Holder ikke evigt

En botox behandling er ikke endegyldig. Den holder måske et sted imellem 3 og 6 måneder. Det er meget individuelt. Det varierer fra menneske til menneske. Det kommer an på huden. Og det kommer an på, hvor dybe rynkerne er. Derfor skal en botox behandling gribes an med forsigtighed fra lægens side. Det er nemlig ikke lige sådan, at man kan afgøre, hvor meget muskelaktivitet der er under huden. Og for at undgå, at patienten eller klienten får gener af behandlingen, vil en speciallæge oftest vælge at gå forsigtigt til værks. Ikke kun for at undgå komplikationer, men også for at nå det bedste resultat muligt.

Og hvad er så botox i virkeligheden? Ja, ordet ”botox” er en forkortelse for Botulinum Toxin. Det er et protein, som fremdyrkes kunstigt. Og som du kan se, så er Botox en forkortet sammentrækning af de to første stavelser i hvert ord. Bo og Tox = Botox.