Spring til indhold

Lav selv klistermærker?

Det der med synlighed og branding er en nødvendighed for mange virksomheder. De gør da også, hvad de kan for at blive synlige. De skal jo sælge – enten produkter eller ydelser. De har derfor ofte fået en grafiker til at lave et logo eller tryksager, der viser deres brand. Og det logo – eller det slogan, som I ofte bruger – skal så anvendes overalt.  Det skal derfor med ind i det reklamemateriale, som I måske sender til aviser, digitale medier eller til radiokanaler og måske også podcastere, som I samarbejder med.

Små klistermærker

Et lille trick, som mange virksomheder også benytter, når det handler om deres synlighed, er også at sætte små klistermærker på fx firmabiler. Eller at dele klistermærker ud til kunder, som de selv kan sætte på deres biler - klik for mere info.  Det sidste, er der mange store firmaer, der gør. Du får måske tilsendt en reklame fra et stort firma, som du har købt noget fra. I konvolutten ligger der et katalog over nye ydelser og inde i det er der ofte sådan et klistermærke, som er beregnet til, at du sætter det på din bil. Det kan fx være et klistermærke fra Falck, eller DFDS. Det lille klistermærke bliver set. Og det bevirker, at dine kunder reklamerer for dig. Det er jo en billig og effektiv måde at blive set på.

Stickers med logo for eksempel

Nogle virksomheder gør dog lidt mere ud af det. De sørger for, at deres egne firmabiler får særlige klistermærker til biler sat på. Det kan fx være, at de får trykt klistermærker, der har deres logo på – og som er lidt større end de der små klistermærker. Særlige klistermærker til biler er noget mere robuste end de små. De kan holde til fugt og nedbør – også selvom de bliver klistret udenpå bilernes lakering. Men pudsigt nok, så beskadiger de ikke lakeringen, hvis de skal fjernes på et senere tidspunkt. Det kan derfor være en rigtig god løsning, hvis I bestiller de specielt fremstillede klistermærker til biler. De koster måske lidt mere end de små, men de holder og sørger for, at I bliver set.

Mange slags og kvaliteter

Det, som I bare skal overveje, når det handler om klistermærker, er: Skal det være gennemsigtige klistermærker, der kan sættes diskret på en bils bagrude, men som ikke forhindrer udsynet? Skal det være klistermærker, der har en stor kontrast til bilens farve? Skal det være klistermærker til biler, som er nemme at tage af? Eller skal det være klistermærker, der skal sidde på bilen i mange år?Ja, I skal da også lige overveje, om klistermærket skal være miljøvenligt – dvs. ikke indeholde PVC?

Endelig, så skal I også overveje, om klistermærker til biler er det eneste, I har brug for. Det kan jo godt tænkes, at I får brug for klistermærker, der kan sættes på andre baggrunde – fx beton. Det er måske også værd at overveje, om I skal bruge klistermærker i andre situationer: Fx ved messer og udstillinger. Det er jo meget almindeligt, at der også ligger klistermærker i den pose med materiale om din virksomhed, som du giver til de besøgende på udstillingen eller messen.