Spring til indhold

Kender du iLOQ?

Det er slet ikke usandsynligt, at du hørte om indbruddet ovre på den anden vej. Tyvene brød ind og tømte boligen for værdigenstande ved højlys dag. Ingen lagde mærke til dem. Ingen havde hørt noget usædvanligt. Desværre er det ikke ualmindeligt, at tyverier sker ved højlys dag. Og desværre er vi ikke så gode til at huske at sikre vores bolig imod tyverier. Det sker ofte, at tyveknægtene slet ikke har problemer med at komme ind i boligen, fordi vi har ikke fået sat en ekstra lås i den – eller vi har måske slet ikke sørget for at skifte eller omkode låsen, da vi flyttede ind. Og det er netop det, vi skal huske at gøre, hvis vi vil sikre vores bolig imod tyveri.

Tyverisikring

Når vi flytter ind i en ny bolig, er det en af de første ting, vi skal gøre: Tyverisikre den. Og hvordan gør man det: Ja, der er mange måder. Den mest effektive måde er at få sat en ny lås i dørene til boligen. Flytter du fx ind i en lejlighed i København, så skal du have nye låse i lejlighedens hoveddør og i døren til bagtrappen. Er der balkon i din lejlighed, ja, så skal du også have en ny lås i døren ud til den. Du skal derfor have fat i en låsesmed i København, som kan udføre dette arbejde. Det er et arbejde, som næsten alle låsesmede i København har stor erfaring med. Det tager ikke lang tid for dem at skifte låsene ud. De kan gøre det pænt uden at ændre dørens udseende.

Systemer som iLOQ

Du kan også nøjes med at få de eksisterende låse omkodet. En omkodning er sådan set ikke en stor operation. Det betyder, at når omkodningen er lavet, så får du en ny nøgle, så du kan låse dørene op. Omkodning er noget, alle københavnske låsesmede har lavet massevis af gange. Fordelen ved at få sat nye låse i dørene er dog, at du kan være sikker på, at låsene lever op til fx dit forsikringsselskabs krav. Faktisk kan du også få et låsesystem som for eksempel det meget anerkendte iLOQ system.

Forsikringsselskabernes krav

Låsesmede i København er godt klar over, at nogle forsikringsselskaber kræver, at der er særlige sikkerhedslåse i lejligheden. De kan derfor vejlede dig i hvilken type lås, du bør få sat i lejlighedens døre. Det er nemlig, sådan at nogle forsikringsselskaber ikke dækker tab ved indbrud, hvis du ikke har en særlig type lås i døren.

Så det er en god idé at tjekke både med forsikringsselskabet og med den låsesmed i København, du kontakter, inden du vælger, hvilken lås du skal have. Det er nemlig ikke altid, at forsikringsselskaberne accepterer et krav, hvis du kun har fået låsene omkodet. Så husk at tjekke det – helst inden du flytter ind. Og hvis du ikke har tid til det, så skal du finde tid til at gøre det hurtigst muligt, efter at du er flyttet ind. Du vil jo helst ikke havne i den uheldige situation, hvor du skal tilkalde en låsesmed i København, så han kan skifte låsen, efter at indbruddet er sket.