Spring til indhold

Infrarød tæppe

Du har det med at sove dårligt om natten. Du vågner sådan cirka hver tredje time. Din søvncoach har forklaret dig, at det skyldes stress. Dit søvnmønster ser ud som om, at du simpelthen ikke kan få din bevidsthed til at acceptere mere end højst én enkelt søvncyklus ad gangen. Du ved: du falder i søvn, sover let og derefter tungt og let igen. En cyklus tager et sted mellem tre og fire timer. Søvncoachen har forklaret, at det ikke er farligt. Det er bare irriterende for dig, at du ligger i sengen og kukkelurer, imens alle andre sover trygt. Han har derfor anbefalet, at du anskaffer et saunatæppe, som du skal bruge lige inden du faktisk går i seng.

Infrarød varme

Det er sådan et tæppe med infrarød varme. Han har anbefalet, at du ikke skruer alt for højt op for varmen i tæppet, men holder temperaturen sådan lige behagelig varm nok, til at du falder til ro.

Du fulgte din coach’ råd og anbefalinger. Tæppet kom med posten i sidste uge. Du har haft mulighed for at afprøve det. Jo, det virker. Det har du erfaret. Den følelse af velvære, som du får, når du bruger tæppet, er bare skøn. Det er som om alle smerterne i skuldrene og nakken forsvinder. Du kan slappe helt af – og det betyder, at du faktisk godt kan sove. Tænk engang: Et tæppe kan gøre så store underværker. Du skal bare regulere temperaturen i tæppet. Og så skal du i øvrigt sørge for, at du følger instruktionerne for, hvordan du holder tæppet rent. Det kan nemlig ikke bare lige vaskes i en maskine, da det jo indeholder de der små mekanismer, som rent faktisk producerer varmen i tæppet.

Saunatæpper skal håndvaskes

Et saunatæppe skal derfor håndvaskes. Det tager faktisk ikke lang tid, når du først har vænnet dig til det. Det er heller ikke et særligt tungt arbejde, hvor du skal vride og vende tæppet. Næ, du kan ’nøjes’ med at bruge en blød klud, som er vredet med lunt vand og måske også lidt opvaskemiddel.

Når du bruger saunatæppet, så skal du være opmærksom på din krop. Der er nemlig nogle regler for, hvornår du ikke bør bruge det: Du bør ikke anvende et saunatæppe, hvis du har et sår på kroppen. Du må heller ikke bruge det, hvis du har feber!

Hygiejnen er afgørende

Det skal du huske: Et sår kan blive inficeret, hvis du ikke har fået rengjort tæppet godt. Varmen fra tæppet kan snyde dig, så du ikke mærker feberen – hvilket betyder, at den kan forværres efter brugen af tæppet. Nej, du skal ikke tro på den der gamle skrøne om, at feber kan svedes væk. Feber får dig til at svede ja, og det i sig selv er nok. Du sveder jo mineraler og andre værdifulde stoffer ud. Heldigvis sveder du også affaldsstoffer – og syge mineraler – ud. Du har naturligvis sat dig ind i alt det her med, hvornår og hvorfor et saunatæppe er en god investering. Og ja, din søvn er allerede ved at forbedre sig.