Spring til indhold

Hvad er livskvalitet?

Der er noget jeg gerne vil spørge jer om: ”Hvad er livskvalitet?” Jeg spørger, fordi her på det sidste er jeg blevet lidt forvirret, når jeg læser hvad medierne skriver. Og der bliver faktisk skrevet meget om ’livskvalitet’. I nogle artikler jeg har læst, skriver de om livskvalitet, som om at det handler om materielle goder. Der er mange artikler om at få frisket op på dagligstuens look, ved at købe nye tekstiler til sofaens hynder eller nye gardiner. I andre artikler, skriver de om at livskvaliteten kan blive bedre, når er i balance og harmoni med os selv. De anbefaler ofte, at vi går til en behandler. Det kan fx være en psykoterapeut i København som her, som kan hjælpe os til et bedre liv.

For nogle er det oplevelser

Andre igen, skriver om livskvalitet som om det er noget der kommer af nye oplevelser. De anbefaler, at vi tager på spaophold, eller får et ekstra skud adrenalin ved at køre i Ferrari. Hvad er hvad? Ja, jeg bliver forvirret. Er livskvalitet alle tre ting: Forbrug og forbedring, harmoni og balance i følelseslivet og gode oplevelser af velvære og spænding? Hvad ville du så prioritere? Oplevelser? Harmonien? Materielt forbrug?

Går gerne i terapi

Selv ville jeg  nok vælge den med at få følelseslivet i balance og harmoni. Og ja, jeg ville da gerne gå til en psykoterapeut i København, hvis jeg boede der. Nu bor jeg altså ikke i København, så jeg må finde en psykoterapeut her. Fordi min livskvalitet skal helt klart blive bedre. Jeg skal af med den her lille nagende følelse af at jeg aldrig slår til. Den lille nagende følelse af dårlig samvittighed, som bevirker, at jeg er sur og ikke gider at interessere mig for mine medmennesker.

Har du den samme følelse: Dårlig samvittighed? Jeg tror ikke, at en spændende oplevelse kan rette op på den. Men en psykoterapeut i København kan.