Spring til indhold

Hunde er skønne

Din søster er meget glad for dyr. Hun har altid holdt af hunde og katte. Hun har også været meget bitter, over at I ikke kunne have et kæledyr derhjemme, fordi du er allergisk overfor hunde og katte. Og ja, nu hvor hun har brug for ekstra penge, har hun fundet på, at hun kan tjene dem ved at gå ture med andre menneskers hunde. Der er mange mennesker, der ikke bryder sig om at skulle ud i vinterkulden en tidlig morgen, fordi hunden skal luftes. Hun kommer hjem og fortæller, hvad hun har oplevet på turene, og er meget glad. Også for at hun selv bliver luftet, og får motion – i al slags vejr. Her i de sidste 10 måneder, hvor hun har gået ture med andre menneskers hunde, har hun faktisk tjent ret mange penge.

Et kursus i at træne hunde

De skal bruges til et kursus. Hun har nemlig besluttet, at når hun er færdig med gymnasiet, så vil hun finde et sted, hvor hun kan lære at træne hunde efter de 10 grundregler. Hun elsker dem, og hun blev meget inspireret af at læse en artikel om træning af en Golden Retriever. Vil virkeligt gerne arbejde professionelt med hundene. Hun fortæller dig, at når hun flytter hjemmefra, så skal det være til et sted, hvor hun kan holde hunde. Måske sådan et slags hundehotel, hvor folk kan anbringe deres hunde, når de skal på ferie og ikke kan tage den med sig.

Taler konstant om hunde

Du er lidt træt af at høre på hendes snak om at lære at træne hunde. Men du er også lidt misundelig på, at hun har fundet noget, som hun virkeligt brænder for. Jeres forældre forsøger også at dæmpe hendes entusiasme lidt ned. De forsøger at få hende overbevist om, at hun skal have en akademisk uddannelse. Troen er, at som akademiker vil hun få en god fremtid. Men hun holder hårdnakket fast i sin beslutning. Hun vil absolut lære at træne hunde. Og at holde dem under forsvarlige og sunde forhold. Dine forældre foreslår, at hun måske skulle overveje at blive dyrlæge først. På den måde kan hun arbejde med hunde – og andre dyr – og samtidigt bygge sit fremtidige hundehotel op. Din søster overvejer da også jeres forældres råd.

Det med at studere

Men det der med at studere i rigtigt mange år er ikke lige hende. Der skal ske noget. Så hun er nu i færd med at lede efter kurser, hvor hun kan lære at træne hunde. Hun søger overalt i verden via internettet og har da også fundet nogle kurser i USA. Spændende. Hun vælger at gå den vej: Først vil hun lære at træne hunde og finde et lille sted, hvor hun kan tilbyde kurser til folk, der er helt nye hundeejere. Dernæst vil hun overveje at blive dyrlæge. Sådan at studere på ’deltid’ passer hende bedre, siger hun. Og bliver hun dyrlæge engang, ja så er det slet ikke usandsynligt, at hun vil arbejde som dyrlæge også. Men det at træne og være sammen med hundene er det vigtigste for hende. Det er det eneste, hun ønsker sig.