Spring til indhold

Gulve og tæpper

Hvis du skal til at renovere et gammelt hus, så det kan blive beboeligt og samtidigt give dig en ekstra indkomst, så skal du naturligvis tænke over, hvilke behov dine lejere har brug for. Det essentielle – er på plads i dine tanker: Køkken, bad, ophold og søvn. Hvad mere? Svaret ligger lige på højrebenet: En rimelig husleje. Ikke mere, end hvad lejligheden/boligen er værd. Ikke mindre. Det skal være en rimelig god handel for jer begge: Lejer og ejer. Derfor bør du måske tænke lidt mere over, hvordan boligen skal isoleres. Og ja, vi kan jo starte med at isolere gulvet. Det er rimeligt fornuftigt. Kold luft siver op. Så hvis du kan isolere gulvet, så den kolde luft må bevæge sig uden om bygningen, så er du godt på vej til at etablere en fornuftig bolig. (Du skal selvfølgelig også isolere hulmure og loft – men det er en anden proces og et mere velkendt element i etableringen af et klimavenligt hus.)

Thermotec er anerkendt

Der er mange materialer på markedet, som kan anvendes til isoleringen under gulvet, som beboeren skal gå på. Ofte er der tale om flere lag. Det er faktisk ikke en helt nem opgave at isolere et undergulv, så selve gulvlaget er klar til at modtage den endelige gulvbelægning.

Der findes dog et forholdsvist nyt produkt, som flere og flere er begyndt at bruge – og som får ret gode anmeldelser i fagblade. Det hedder Thermotec – se her. Det er et isoleringsmateriale, som adskiller sig fra andre materialer, ved at det er utroligt nemt at lægge ind i undergulvet. Det er nemt at lægge, fordi det ikke består af mere eller mindre faste plader. Det består af massevis – giga-massevis – af små kugler, der kan smyge sig ned om rør, der eventuelt ligger i undergulvet, der kan smyge sig ind i hjørner og små sprækker. Det sikrer, at isoleringen bliver total.

Af den grund er Thermotec særligt godt, når det første terrændæk skal lægges. Men fordi der faktisk ikke skal bruges ret meget isoleringsmateriale, så er Thermotec også ideelt, når isoleringen imellem etager i en bygning skal sikres. Og det er da værd at tænke med ind i renoveringsprojektet.

I forbindelse med slidlaget

Thermotec kan også anvendes med fordel i sammenhæng med selve slidlagsgulvet, som danner den faste struktur som selve gulvbelægningen, skal lægges på. Netop fordi materialet er nemt at lægge, og kan det nemt danne et fuldkomment, plant grundlag for slidlagsgulvet. Det betyder, at der skal anvendes mindre materiale til slidlagsgulvene. Det kan være en god besparelse i omkostningerne – og ja, du skal selvfølgelig sørge for at bruge det bedste materiale til slidlagsgulvet. Og her er anbefalingen, at du sigter imod Estrich slidlagsgulve: Disse gulve er nemlig også isolerende. Du sikrer dermed, at du – og lejeren af boligen – får de bedste betingelser. Og du får da også en ekstra bonus: Din ejendoms værdi vil stige, fordi du har lagt den første grundsten til, at ejendommen bliver klimavenlig – uden at den kommer til at belaste CO2 udslip i fremtiden. Og det skal du være opmærksom på. Bygningsreglementet ændrer sig hele tiden – og vi kan se, at vi skal tænke meget mere på opdæmning af CO2 udslip i fremtiden.

Tæppefliser til branding?

Det er blevet meget moderne at sørge for, at éns brand kan genkendes overalt. Det strækker sig lige fra logoet på brevpapiret og websitet til farverne, der bliver brugt i kontorerne bag ved virksomhedens ’ansigt udadtil’. Nu er det jo bare sådan, at branding også er offer for moden og trends. Nogle år skal logoet være minimalistisk og udfærdiget i trendy farver. Andre år må det gerne være lidt mere – skal vi sige: ”spraglet”?

Men hvad gør man så, hvis virksomheden har brugt en formue på at oparbejde et brand over mange år – og det er ret kendt. Alle genkender det. Skal vi så også til at lægge nye farver ind på vores kontorer, som offentligheden – forbrugerne – aldrig kommer til at besøge? Ja, det skal I. I skal følge med. Og det er et stort krav. Men I kan jo starte med mindre tiltag, som bevirker, at jeres brand ikke bliver glemt – hverken af forbrugerne eller de ansatte. Og det hænder jo, at leverandører besøger jeres kontor. Så hvorfor ikke også lige minde dem om, at jeres brand stadig står for kvalitet og ansvarlighed? Hvad kan I så konkret gøre, for at kontorerne kommer til at se moderne ud?

Tæppefliser er nemme at arbejde med

Ja, I behøver naturligvis ikke at flytte hele virksomheden til nye lokaler – I kan nøjes med at gøre noget ved lokalerne i sig selv. Fx så kan I male væggene. I kan indføre lidt flere moderne kontormøbler, og I bør bestemt gøre noget ved selve klimaet i kontorlokalerne.

Det kan betyde, at I skal sørge for, at gamle tæpper på gulvene bliver udskiftet med nye. Ja, I har vænnet jer til, at der er et gråt væg-til-væg tæppe på gulvene i hvert eneste lokale. Det er neutralt, og det fungerer lydisolerende. Fint. Men er grå jeres brand-farve? Hvis ikke, så skulle I måske overveje at etablere et tæppe på kontorernes gulve, som ikke kun er gråt. Det kan være, at der skal nogle farver ind på gulvet, som signalerer jeres logo. Lad og sige, at jeres logo er blåt. Det er simpelt og elegant. I er glade for det. Måske vil det være en fordel at lægge nogle blå tæppefliser fra A10 ind på gulvene? Det er jo, sådan at tæppefliser kan fås i rigtigt mange forskellige farver – og de er nemme at lægge på et gulv. Det handler bare om at tæppefliserne bliver lagt præcist.

Nem udskiftning

Og I får nogle fordele ved at bruge tæppefliser. En af dem er, at de er nemme at udskifte, hvis de bliver grimme på grund af slid. En anden er, at de ikke støver ret meget. Og det er godt for indeklimaet i bygningen. En tredje er, at de er nemme at holde rene – uden at tæppeflisernes farve bliver ’udvandet’. De beholder farven – og her er der så mulighed for at skabe et tæppe på firmaets kontorer, som ligesom adskiller eller binder hele virksomheden sammen. Du har mulighed for at få flere forskellige, blå nuancer ind på kontoret, som vil bevirke, at alle brugere og besøgende husker, at din virksomhed er stærk.