Spring til indhold

Fundament for en god drink?

Skal du holde fest? Har du inspiration til de drinks, som du vil servere for gæsterne? Det har du sikkert. Og hvis ikke, så er det jo nemt nok at gå på nettet og finde opskrifter på drinks, som alle kan lide. Drinks – både med og uden alkohol. Vi vil jo ikke have, at dine gæster får en drink, som de ikke kan lide. Ok, du ved, hvordan man laver en whiskysour. Du ved, hvordan man laver en gin-tonic. En bloodymary er ikke fremmed for dig. Og øl – ja det er du slet ikke ubekendt med. Du ved, hvordan man brygger øl. Du ved, at nogle af de bedste øl kommer fra Tjekkiet. Men du har et punkt, hvor du er helt på bar bund:

Med rom og gin

Hvordan laver man spændende drinks med rom og gin? Der er jo næsten ikke nogen, der gider gin-tonic i dag. Og hvorfor? Fordi der er en trend, der har med gin at gøre. Det er faktisk meget populært at få en drink med gin i. Dansk gin fra Herbie! Vi producerer nemlig mange forskellige slags gin her i landet. Og det er absolut værd at prøve dem af. Der er ikke nogen grund til at købe gin, som er importeret fra Storbritannien. Du kan fx få gin med smag af anis, slåen eller andre interessante krydderurter, som er tilgængelige her i landet. Ligesom du kan få snaps med forskellige smage. Vi har faktisk en ret stor produktion af gin her i landet.

Drinks til et tema

Hvis du beslutter dig for, at din fest skal have et tema, som fx handler om livet i skoven, så kan det være, at du finde inspiration i alle de opskrifter på drinks med gin, som findes på nettet. Og det behøver ikke kun at være inspiration til de drinks I skal have. Det kan også være inspiration til den mad, du gerne vil servere for dine gæster. Måske skal det være noget med vildsvin. Måske noget med hjortekølle i en smuk og dybrød, gin-smagende sauce. Måske skal det være noget med en let og rosa stegt vildand. Lige meget, hvad du vælger at servere for dine gæster den aften, så kan du være helt sikker på, at opskrifter på drinks med gin vil give dig inspiration til også at få maden helt i skabet. Ingen af dine gæster vil gå fra festen med en sur grimasse. I vil få det sjovt. Måske vil det blive en af de uforglemmelige aftener, hvor I bare har det hyggeligt og fester til langt ud på natten.

Er der noget forkert i det? Nej. Det skal I – vi – have lov til. At feste altså. Vi skal dog feste ansvarligt. Så sig til dine gæster, at de gerne må tage en sovepose med. Det kan være, at de får lidt flere drinks end det egentlig er godt for dem. De kan få en soveplads på det bløde gulvtæppe. Og har I ikke tæpper på gulvene, så kan sofaen også godt bruges. Sagen er bare, at det er sjovt at feste med drinks – især med gin.