Spring til indhold

Flyttefirmaer og service

Du har en eneste tanke i hovedet: Du skal bare igennem dette semester – og de efterfølgende eksamener. Bagefter skal du have orlov fra studierne. I et år. Du skal nemlig på jordomrejse. Sammen med en kammerat. I har besluttet, at I skal besøge alle kontinenterne. I skal være væk i et helt år. Og I skal nyde det. Jeres rejse rundt om jorden blev jo forsinket af den der pandemi. Men nu ser det ud, som om at verden er åben igen. Og i den tid, hvor I ikke har kunnet rejse, har I også fået sparet flere penge sammen til turen. Så alt er positivt. Ja, det er det. Eller er det? Der er nemlig en lille bekymring: Hvad med den lille lejlighed du lejer? Skal du sige lejekontrakten op? Damen, som du lejer den af, vil ikke have, at du fremlejer den. Spørgsmålet er, så, om du kan finde en bolig, når du kommer hjem efter jordomrejsen.

Positive tanker

Heldigvis er du et positivt, tænkende menneske. ”Der er flere løsninger, end der er problemer”. Det er dit motto. Du har derfor tænkt, at du vil opsige lejekontrakten. Hende, der ejer boligen, må finde en ny lejer. Det kan hun sikkert sagtens. Du kan da anbefale nogle studiekammerater til hende, hvis hun vil have det. Men hvad med dine ting. Du har jo fået anskaffet dig nogle få møbler i de sidste par år. Og du har massevis af bøger og grej, som du ikke kan slæbe med dig rundt om jorden. Svaret på det problem er da nemt. Faktisk så nemt, at det slet ikke er et problem. Du finder et flyttefirma i Aarhus, som også kan tage ting i til opmagasinering. Og du kan måske få studierabat på, hvad det vil koste at have dine ting stående til opbevaring i Aarhus i boxrum.

Du sætter dig derfor lige ved din lap top for at undersøge, hvad det vil koste at få tingene til opbevaring i Aarhus. Desværre kan du ikke finde specifikke priser. Men du kan se, at du faktisk godt kan få studierabat. Det er da positivt. Og ja, du kommer i tanke om, at grunden til, at du ikke kan finde priser, hænger sammen med, at du ikke kan sige, hvor meget plads du har behov for.

Men, hør, hov. Stop lige. Hvem siger, at du kommer tilbage til Aarhus for at fortsætte studierne? Tanken har strejfet dig før. Egentlig ville du gerne læse videre i København. Du har flirtet med tanken om København tidligere. Det er jo en magnet. Den tiltrækker mange. Og der er mange jobs derovre.

Både opmagasinering og flytning i samme firma

Du tænker lidt over det her med København og Aarhus. Du tænker over, at du skal ud og rejse. Og du beslutter dig for ikke at skabe problemer der, hvor der ikke er problemer. Du kan jo altid få dine ting flyttet et andet sted hen, hvis det er sådan, det skal være. Et flyttefirma fra Aarhus kan da sagtens bringe ting til København. Hvis der bliver, bruger for det. Nu skal du først igennem semesteret. Have ordnet papirerne med administrationen på universitetet, så du kan få orlov. Og så skal du ud og rejse.

Randers – byen med de syv landeveje

I købte et lille hus på en meget mondæn adresse her i Randers. Og I er glade for at bo i det. Der er bare en lille ting, som I ikke er glade for. Vejen, I bor på, er meget trafikeret. Og det vækker lidt bekymring hos jer. Børnene er nemlig ikke helt små længere. De er store nok til at kunne lege gemmeleg og åbne døren til garagen. Men de er ikke store nok til, at de kan overskue trafikken alene. Og det giver jer kuldegysninger at tænke på, at et af jeres børn kan løbe ud på vejen, når der bliver leget ude i haven. I har godt nok havelåge ud til vejen. Men alligevel. Børnene kan jo godt åbne døren til garagen. Så hvorfor ikke også en havelåge? Det har fået jer til at begynde at lede efter en bolig – måske også en lidt større bolig på en roligere vej i det samme kvarter.

Et billigt flyttefirma i selve Randers?

I har talt med alle byens ejendomsmæglere om jeres situation. Og ja, i sidste uge ringede en af ejendomsmæglerne jer op. Der er et hus til salg ovre op en stille vej. Kun 200 m fra, hvor I bor nu. Har det interesse? I kiggede på boligen. Den er perfekt. I har faktisk haft den i kikkerten på mange af gåturene i området. Inden I slår til, vil I dog lige have lidt tid til at tænke jer om. Der er jo lige det med økonomien. Og så vil I også godt lige se grundigt på tilstandsrapporten. Og I skal også lige tale med et billigt flyttefirma i Randers om, hvor meget de vil have for at udføre en lille flytning for jer. Og ja, der vil måske være noget med et boliglån. Banken. Endelig er der også det her med at få solgt jeres eget hus. Det kan måske tage noget tid. Ejendomsmægleren forstår jer godt. Han tilbyder at sætte jeres hus til salg til en god pris. Han er overbevist om, at det nemt kan sælges.

Så er det virkelighed

I tænker jer om. I taler med banken. Flyttefirmaet inde i Randers har intet imod at lave en lille flytning for jer. I skal bare sige, hvornår det skal ske. Og hvorfra og hvor til. I går aftes gik i så, en tur. I skulle lige forbi huset, som I er interesserede i. Det er smukt. Vejen er stille. Der er ikke nær så meget trafik som ovre på jeres egen vej. Og haven? Den er rigtig smuk.

I beslutter derfor at sige ja til at handle. Heldigvis bliver handelen afsluttet i fred og fordragelighed. Papirerne bliver udfærdiget. Advokaterne har sørget for alt det der med pantebreve, skøder og tinglysninger. I kan overtage jeres nye bolig om en måned. Og ja, flyttefirmaet, som I er i kontakt med, har tid i den første weekend efter den 1. april. Det bliver et godt forår. Med fred i sindet, når børnene er ud, og lege.