Spring til indhold

Finde arbejde i Spanien?

Nu er du midt i det her eksamensræs. Der er nogle prøver og en afgørende eksamen, som du bare skal bestå. Derefter er det ferie – lige indtil september, hvor næste semester starter. Fedt. Det bliver dejligt at få de sidste ugers læsning overstået. Du ser frem til at kunne gøre, hvad du vil i de efterfølgende måneder. Men hvad skal du så når du ikke skal til forelæsninger eller lave gruppearbejde? Har du tænkt over det? Helt sikkert har du tænkt på, at du skal finde et job, så du kan tjene nogle penge og spare lidt op til det kommende studieår. Bare sådan for at supplere SU’en. Den er jo ikke så stor – og det her med at låne pengene i banken har du prøvet. Du kan se, at du får en studiegæld, der vil være ret stor, når du engang er færdig, hvis du bliver ved med at overtale banken.

Sydspanien er en mulighed

Men har du lyst til at stå og fritere kartofler i en burgerbar på varme sommerdage? Egentlig ikke. Det kan blive nødvendigt. Du har ikke tænkt så meget over det. Du ved bare, at en stor del af ferien skal bruges på at arbejde. Noget af den skal også bruges til at opleve andre steder i. Har du tænkt over, at du faktisk kan slå to fluer i et smæk? Altså både at arbejde og samtidigt opleve andre steder? Du kunne nemlig forsøge at job i Spanien her. Det vil være en ny oplevelse for dig. I et land, du ikke kender, men kun har hørt om.

Job på dansk endda

Mulighederne for at få arbejde i Spanien er mange. Og du behøver ikke at kunne tale spansk. Du behøver ikke at gøre som mange andre har gjort tidligere: Nemlig at tage til de steder i Spanien, hvor der er mange turister og arbejde i fx restauranter eller på barer for at tjene til opholdet der. Du kunne blive kundeservicemedarbejder i et velorganiseret spansk callcenter. Der betjener de nemlig ikke kun spanske kunder. De betjener kunder fra hele Europa – heriblandt også danske kunder. Og da du behersker det danske sprog til perfektion, er det oplagt at bruge kræfterne på et job, der vil være nemt for dig. Det med sproget er ikke et problem. Og du skal ikke slæbe rundt på tallerkener eller halvfyldte glas. Og du kommer givetvis til at sidde på et kontor, hvor der er aircondition, så du ikke behøver at skifte T-shirt hver anden time. Der er jo varmt i Spanien om sommeren.

Ordnede forhold

Fordelen ved sådan et arbejde i Spanien er ikke kun dem, jeg allerede har nævnt. Der er flere: Du får en kontrakt, og du får forsikring. Det er altså et job under trygge forhold. Og ja, jeg er sikker på, at du vil kunne få lov til at få en ekstra fridag i ny og næ, så du også får tid til at rejse lidt rundt i Spanien og opleve landet. Spansk? Du vil da ikke kunne undgå at lære lidt – og det vil åbne døre til mange andre steder ude i verden senere hen. Ikke kun i Spanien, men også i dele af Asien og Sydamerika.