Spring til indhold

Familie til Påske

Din voksne datter og hendes storebror har inviteret jer til middag, i anledning af at det er påske. Det bliver en helt ny erfaring. Det er første gang, I skal til en ’formel’ middag hos et af jeres børn. De har selv sagt, at de nok skal stå for madlavningen. Din datter har dog ringet et par gange for at få et godt råd til, hvordan hun skal lave den bedste sovs til æggene. Du har da også øst ud af din viden om madlavning. Du har ret meget viden om det. Det er noget af det bedste du ved – at lave mad, altså.

Det bliver rart at være gæst

Men det bliver altså rart, at du ikke selv skal stå for madlavningen til påskemiddagen i år. Det er du faktisk rigtigt glad for. Så det er ok at blive forstyrret af din datters spørgsmål hele tiden. Og du behøver jo heller ikke at fortælle hende, at du faktisk står midt i en forretning, der sælger isenkram, fordi du leder efter en lille gave til hende. Du ved nemlig, at hendes storebror allerhøjst vil bringe et hjemmebagt brød med til middagen. Så det er din datter, der tager slæbet med at lave mad, dække bord, sørge for, at der er rent i hendes lille lejlighed osv. Og oprydningen bagefter – ja, den kommer hun også til at stå alene med. Du føler dig privilegeret, over at hun har sagt, at det er hun indstillet på.

Masser af mærkevarer på tilbud

Lige nu står du i den afdeling, hvor forretningen har samlet alle deres tilbud på mærkevarer. Du kigger på et par fine vinglas. Det var måske en god idé, som en lille gave til hende. Bortset fra, at hun ikke drikker vin. Så den idé er vist ikke så god. Men hvad så med den der peberkværn. Har hun i det hele taget en peberkværn? Det går op for dig, at det kan du faktisk ikke huske, om hun har. Har hun bare sådan en peberbøtte, som man putter allerede knust peber i? Du tænker dig om. Kigger videre på alle tilbuddene på isenkram. Der er faktisk mange rigtigt gode tilbud. Fx en popcornmaskine – fedtfattig!? Hun elsker popcorn. En sjov maskine. Du overvejer at købe den. Det er sjovt at være på isenkram udsalg. Du får nogle gode grin. En ’fedtfattig popcornmaskine’.

Masser af inspiration

Du får også en masse inspiration til dit eget hjem. Der er fx nogle smukke vaser, og der er også nogle lamper, som kunne være meget smukke. Du beslutter dig for, at din datter skal have en popcornmaskine som værtindegave fra dig – plus en flaske cola – uden sukker. 1,5 liter. Det er jo det eneste, hun drikker – ud over vand.

Du siger derfor til damen i forretningen, at du har set deres isenkram udsalg og mærkevarer, og at du gerne vil købe den popcornmaskine, som de har på tilbud. Kvinden styrter ned på lageret og finder en helt frisk maskine frem. Hun åbner lige, æsken for at tjekke, at maskinen er intakt. Det er den. Du køber den. Nu skal du bare hen og købe cola light.