Spring til indhold

Ergonomien i højsædet

Der er sket noget på kontoret. Af en eller anden grund, så ligner det sig selv – og alligevel ikke. Du kigger dig om. Kan ikke helt finde ud af, hvad det er, som er ændret. Du tænker ikke mere over det. Finder dit kontor og sætter dig i en af de nye kontorstole, som firmaet, du arbejder for, har investeret i, imens I har været sendt hjem, så I kunne arbejde derfra. I det øjeblik, du sætter dig, går det op for dig, hvad ændringerne består i: De nye kontorstole. Din kan vippe. Den er god. Behagelig at sidde i. Du sætter dig til rette. Tænker ikke mere over det. Arbejdet venter. Du skal i gang. Det firma, som du arbejder for, har gjort noget fornuftigt ved at investere i nye ergonomiske kontorstole fra Ergoforma til jer alle sammen, imens I har været på hjemmearbejde.

Positive kolleger

Efterhånden som kollegaerne dukker op på kontoret, kan du høre de positive reaktioner på de nye stole. Tiden går. Det er frokosttid. Du går ned til kantinen og får dit måltid serveret på en bakke. Sætter dig ved et af spisebordene og kigger på opdateringer på de sociale medier. Din nærmeste kollega kommer og sætter sig ved siden af dig ved spisebordet. I smiler, og han fortæller, at han har fået en ny, ergonomisk kontorstol. Du smiler tilbage. Det har du, også fortæller du ham. I er tilfredse. Han fortæller dog, at han har haft meget korrespondance med ledelsen i den tid, hvor I har arbejdet hjemmefra. Han skrev til dem og fortalte dem, at de gerne må presse i lobbyen, for at vi kan genåbne samfundet. Han skrev til dem, at det giver ham rygproblemer at sidde derhjemme og arbejde ved familiens spisebord. Bare det at sidde på en stiv spisebordsstol har været en prøvelse og lidelse for ham.

Du har et hjemmekontor

Du tænker ikke så meget på det. Du har et hjemmekontor – med en god stol og et hævesænkebord. Så du har ikke lidt, som han har. I sætter bakkerne efter måltidet op i stativet, så de kan blive kørt hen til opvaskemaskinen. I går op til arbejdet. Du sætter dig i din nye kontorstol. Den er lækker. Du er taknemlig for, at du ikke har rygproblemer. Du er glad for, at dit firmas ledelse har lyttet til kollegaernes tale om nødvendigheden af ergonomisk gode arbejdspladser.

Tak til chefen

Sådan ca. en times tid inden fyraften kommer din leder forbi. Han spørger, om alt er ok. Du svarer høfligt, at det er det. Du fortæller ham også, at du sætter pris på, at alle har fået ergonomiske kontorstole. Det har bragt glæde til mange. Din leder fortæller dig, at mange af dine kollegaer har skrevet og råbt op om, hvor vigtigt det er at sidde godt ved et skrivebord. Ledelsen har lyttet – og de fleste af alle medarbejderne har fået nye stole. Der skal jo helst ikke være dårlige arbejdsforhold. Alle skal kunne føle sig godt tilpas. Også i de stressede perioder. Og stressede perioder får I mange af i løbet af de kommende måneder. Der er meget, der skal indhentes.