Spring til indhold

Er Trysil stedet?

Vinterferien er lige begyndt. I har længe gået og debatteret, om I skulle tage på skiferie i Norge. Det var temmelig svært at få taget en beslutning. På den ene side vidste I godt, at I var sent på den med hensyn til at få booket et logi til fire mennesker. På den anden side var I lidt tøvende. Det her med at køre langt op i Norge og, så blot få nogle få dage i det smukke, sneklædte landskab var ligesom ikke så fristende. Alligevel, så besluttede I, at børnene ikke skal skuffes endnu en vinterferie. I begyndte derfor at lede efter skisteder i Norge. Til jeres store held så I, at man kan flyve til Trysil.

Nem adgang

Eller for at være helt præcist. Man kan ikke flyve til en lufthavn i Sverige, der ligger tæt på grænsen til Norge og Trysil. I undersøgte mulighederne for at finde logi i Trysil. Det så sort ud. Men I bad et bureau om at huske på jer, hvis der lige pludseligt kom et afbud. Man kan jo aldrig vide – og altid håbe. I sagde ikke noget til børnene. I listede derfor rundt sent om aftenerne og fik pakket kufferterne. De kunne nemlig komme på tale, at I skulle afsted med et kort øjebliks varsel.
Ganske rigtigt: Telefonen ringede kl. 16:43 i går. I kunne komme til Trysil i dag. Lørdag. Rejseagenten I talte med, fortalte, at han havde booket flybilletter. I kunne afhente og betale dem i lufthavnen. Hvis I ville afsted, skulle I slå til nu, og han ville reservere logiet til jer med det samme.

Vi skal på skiferie

Der var ikke nogen tvivl. I ville afsted. Rejseagenten var hurtigt til at sende mail med bekræftelse på reservationer, booking-koder og instruktioner om, hvordan I kommer fra lufthavnen i Sverige til Trysil. I kom derfor afsted – sådan lidt hovedkulds i morges. Men nu er alt fint og under kontrol.

I var dog ekstremt heldige: Da I ankom til lufthavnen, opdagede I, at alle dem, der arbejder med folks bagage, er på strejke. Det har medført flyforsinkelser og et kaos i lufthavnen. Heldigvis var jeres fly ikke forsinket – og lige nu sidder I i en hyggelig, lille hytte. I er lidt øre. Det er gået hurtigt. I har en kop varm te i hænderne. For kun få timer siden sad i ved morgenbordet og fortalte børnene, at vi skal på skiferie.

Læs om smukke Trysil

Nu sidder I i det flotte solskin. Kigger på sneen. Er klar til at skifte tøj, tage skiene på og finde ud af, hvordan hele området er. I har kun nået at læse en lille smule om Trysil. Der skulle være meget børnevenlige faciliteter. Der skulle være pister til skiløbere på alle niveauer. Nu handler det om, at I skal ud og udforske området og mulighederne i de næste dage. Det er en skøn tanke. Børnene er ellevilde af glæde. De har allerede været ud og boltre sig i sneen lige uden for hytten. Nu skal Trysil bare indtages og nydes.