Spring til indhold

En materielplatform er svaret

Hvad gør du, når du som montør ikke må bruge trappeopgangene – og heller ikke kan komme ind hos beboerne, der skal have sat nye vinduer i deres lejligheder? Og lejlighedskomplekset er ikke kun i 2 etager. Næh, det er højt. Dine medarbejdere skal faktisk kunne arbejde helt oppe i 5. sals højde. Og de skal arbejde udvendigt på bygningen. Det er ikke en opgave, man sådan lige går til. Ok, bygherren – dvs. ejerforeningen har betalt for et stillads – og det er da også blevet sat op. Det står fint.

Transport af materiel?

Men der er altså forbud imod, at I bruger trappeopgangene. I må hverken bruge hovedindgangens trapper eller bagtrapperne. Og ja, indtil nu er stilladset kun sat op på bygningens facade ud til gaden. Så det må være facaden, I skal starte med. Men hvordan? Du bliver nok nødt til at fortælle ejerforeningen, at du vil have udgifterne til leje af en materialeplatform dækket. Du har nemlig allerede undersøgt, om du kan købe en materialeplatform. Det kan du godt.

Både udlejning og sag

Der er firmaer, der har salg af materialeplatforme som Unihejs. Men du er lidt bange for det her med at kunne finde reservedele til den, hvis noget i den skulle gå i stykker. Og investeringen står ikke helt i mål med det antal store opgaver, du kan regne med at få over de næste 3 – 5 år. Så selv om køb af en materialeplatform står på din prioritetsliste over investeringer i firmaet, så har du valgt at se tiden lidt an endnu. Derfor vil du leje en materialeplatform, så I kan få udført arbejdet. Sikkert og hurtigt. Og ja, du er klar over, at du muligvis skal leje materialeplatformen to gange. Du kan jo ikke vide, hvornår stilladset kan blive pillet ned og sat op omme i baggården, så I også kan få udskiftet vinduerne ud til den side.