Spring til indhold

Den perfekte mikrofon

Når du nu alligevel, er ved at lave dine forældres kælder om til et musikstudie, så kan du da lige sørge for, at du gør det godt, ikke? Du har fået tilladelse til at bruge kælderen som øvelokale for dit band, og I har da også fået gjort en del med hensyn til at lydisolere, så hele familien ikke ender med at få tinnitus, når I spiller højt. I har fået købt en mixerpult, og I har efterhånden nogle ideer om, at I faktisk godt kan blive succesfulde. Koncerterne, I har givet i lokalområdet, har været succesfulde. Næste skridt er derfor at forbedre øvelokalet og få installeret de bedste elementer, så musikstudiet kan blive funktionelt. Det bliver fedt.

Hvilket mærke?

Men der er lidt uenighed om hvilken mikrofon I skal købe. Der er en i bandet, som ikke er enig med dig i, at en Shure SM7B er den bedste mikrofon til et studie. Han mener, den kun er egnet til podcastere, der kun taler, når de optager. Argumentet, han hele tiden fremfører, er, at en Shure SM7B oprindeligt blev fremstillet til radioudsendelser. Det er da også rigtigt. Men det har vist sig, at en Shure SM7B kan mere end det. Det er en dynamisk mikrofon, og den er velegnet også til vokalbrug. Altså sang. Der er da en grund til, at mange af de store navne inden for musikken har brugt sådan en mikrofon, når de har været i studiet. Så hvorfor skulle I ikke gøre det samme.

Det er allerede undersøgt

Du har faktisk undersøgt sagen. Og du har set, at en Shure SM7B ikke er så dyr igen. Det er faktisk muligt at få en pakke, der indeholder både mikrofon og en Cloudlifter for en rimelig pris. Hvis I skillinger sammen bliver udgiften til at klare. De andre i bandet lytter til dine argumenter og vil gerne være med til, at I køber en Shure SM7B sammen her. De har dog spurgt til garantier og den slags. Det har du ikke helt fået undersøgt endnu. Men er det svært at finde ud af? Nej, selvfølgelig ikke. Du skal da bare ringe til den webshop, hvor de sælger mikrofonen, og spørge dem om alt det, du ikke ved om en Shure SM7B.

I er derfor blevet enige om, at næste gang i skal øve, så skal I lige bruge en halv time på at få skrevet alle spørgsmålene omkring køb og brug af en Shure SM7B ned. Du vil derefter forsøge at få svar på alle spørgsmålene. Og er svarene positive for jer, så vil I købe mikrofonen. Og prøve den af.

Sæt i gang!

Der er ikke nogen grund til at trække beslutningen om, hvilken mikrofon I skal købe ud, blot, fordi en i bandet har en anden idé. Det kan godt tænkes, at netop han bliver allermest glad for mikrofonen. Det er jo ham, der er forsanger. Da du ringer op til shoppen, får du en rar fyr i tale. Han fortæller dig, at med en Shure SM7B er der ingen, der bliver utilfredse. Det er en super mikrofon til et studie. Og der er stor efterspørgsel på den.