Spring til indhold

Den bedste i København

I er lige flyttet ind i en ny lejlighed på Vesterbro. Det er ikke en lejlighed i en splinterny bygning. Den er bare blevet totalt renoveret, og de gamle lejligheder er blevet saneret. Den nye lejlighed er lækker. I er glade for, at I havde tilstrækkelig omtanke til at blive skrevet op på bygherrens liste over potentielle købere. Det gav jer jo et forspring, når lejlighederne blev sat til salg. Der var da heller ikke tvivl i jeres sind, da I skrev under på købsaftalen. Desværre var selve flytteprocessens begyndelse lidt ubehagelig. Der opstod nemlig et akut problem, da I ankom til jeres nye boligs adresse: I kunne ikke komme ind i bygningen.

Hvilken låsesmed på en søndag?

Der stod I – med sådan et nøglekort til hoveddøren, som bare ikke fungerede. Søndag morgen. I ventede på at flyttelæsset skulle ankomme. Kl. 7 om morgenen. I måtte ringe op til en låsesmed. Om det så skulle være en låsesmed på Frederiksberg eller på Vesterbro eller et andet sted i København var sådan set lige gyldigt? Og var det i det hele taget muligt at få fat i en låsesmed så tidligt om søndagen? I måtte sande, at det virkeligt var temmelig svært at få en låsesmed i tale på dette tidspunkt.
For det første: Hvem har lige gemt et telefonnummer til den bedste låsesmed i København på sin mobil? Ok, I kunne godt google jer til et telefonnummer. For det andet: De fleste låsesmede havde slået en telefonsvarer til, som sagde et eller i andet i stil med, at havde haft en travl nattevagt og derfor først ville kunne stå til råde efter kl. 11.

Bygherren blev sur

I valgte derfor at ringe til bygherren. Og det var ikke en god idé. Han blev ret sur over at blive vækket så tidligt søndag morgen. I spurgte ham – høfligt – om hvilken låsesmed, han havde brugt til at lave det nye låsesystem i bygningen. Det kunne han ikke lige huske, sådan på stående fod. I forklarede ham, at I står med et nøglekort, der ikke fungerer og, at I venter på, at jeres flyttelæs ankommer om ca. et kvarter. Så kunne han ikke lige tjekke i sine bilag, hvilken låsesmed i København, han havde brugt. I kunne høre, at bygherren bandede og svovlede, imens han ledte efter bilagene. Men han gav jer et telefonnummer til en låsesmed. I kunne ringe ham op. Og det gjorde I selvfølgelig. Der blev svaret – og han kunne hjælpe med det pågældende låsesystem.

En lynhurtig låsesmed

I forklarede låsesmeden situationen, og han lovede at komme med det samme. Der gik 10 minutter. Så var han hos jer. Og ganske rigtigt, han nåede lige at få skiftet det defekte nøglekort ud med et, der fungerede. I takkede ham og fortalte ham, at han skulle sende fakturaen for sin ydelse til bygherren. Inden han fik lov til at køre igen, havde I ham dog lige med oppe på tredje sal, for at tjekke, at kortet også fungerede til låsene til lejligheden. Der var heldigvis ikke nogen problemer. I takkede låsesmeden og sørgede for at få hans telefonnummer gemt på jeres telefoner – han er i øvrigt også beskrevet her. Flyttelæsset ankom – lidt forsinket – men I fik det hele op på tredje sal – uden problemer.