Spring til indhold

Charterrejse eller bare fly?

Nu er det snart ved at være henne ved det tidspunkt, hvor du bare gerne vil have klarhed over, hvad der skal ske til sommer. Der er flere ideer om, hvad I skal med hensyn til ferien. Endelig. Langt om længe. I tør godt rejse ud af landet igen. Det er ikke svært. Og som tiden går, og vi får mere og mere styr på corona jo nemmere, bliver det. I debatterer derhjemme og på arbejdet: Hvor skal ferien bruges henne? Skal det være en charterrejse til Spanien? Der er heldigvis masser af billige charterrejser tilgængelige her. Skal det være en afbudsrejse, som I køber i sidste øjeblik, og som måske bliver en overraskende spændende oplevelse? Eller skal det være en planlagt rejse, hvor i selv står for alt. Alt. Lige fra at købe jeres flybilletter til Grækenland og til at booke logier på de forskellige øer I vil besøge? Skal det være en af de mange rejser til Mallorca? Måske skal den rejse til Mallorca suppleres med et par billige flybilletter til Barcelona, som I længe har talt om, at I gerne vil besøge.

En god rejse uanset

Uanset hvilken rejse det ender med, at I køber eller planlægger selv, så vil jeg ønske jer god rejse. Det er så skønt at tænke på, at vi kan rejse igen. Og det er dejligt at rejse. Og jo tidligere vi får klarhed over, hvad der skal ske i sommerferien, jo mere kan vi gå og glæde os til den. Jo, da, vi skal da igennem nogle måneder inden, sommeren kommer. Men er der noget galt i, at vi ved, hvad vi skal, og hvor vi skal hen på sommerferie allerede nu? Det sætter os jo i en position, hvor vi bedre kan nyde foråret og forsommeren netop, fordi vi ved, hvad vi skal i ferien. Så book en af, de rejser til Spanien, som du har kigget på nu. Få ro på – og nyd tiden, indtil du skal afsted.

Frit at rejse i Europa

I de sidste mange uger har vi fået lov til at kunne bevæge os meget mere frit imellem de forskellige lande i Europa. Det er skønt at kunne tænke på, at vi ikke længere behøver at booke tid til at få en test, så vi kan være sikre på, at vi kan rejse. Det er vidunderligt at tænke på, at vi nu kan begynde at lede efter billige flybilletter og flyrejser her, så vi kan komme afsted i en lille uges tid. Eller bare i en forlænget weekend.

Måske har du og din familie – eller blot din partner – allerede brugt de billige flybilletter til Berlin, som I gav jer selv i julegave. Hvad enten I allerede har rejst – eller om I planlægger en rejse, så er det bare dejligt at vide, at det kan lade sig gøre igen.

Der er dog mange mennesker, som ikke har været ude at rejse endnu. De er ved at planlægge en sommerferie. De har måske ikke savnet det så meget, fordi de fandt ud af, at en ferie her i Danmark også kan være skøn. Men som det går lige nu, for rejsebranchen, så ser det ud til, at flere og flere gerne vil afsted i den kommende sommer.

Stor efterspørgsel på billige ferier

Rejsebranchens forskellige repræsentanter har fortalt om, at de ser flere og flere efterspørgsler på charterrejser til Grækenland. Sidste års succes med billige rejser dertil har åbenbart betydet, at flere gerne vil bruge en uges tid ved de skønne strande, som landet byder på. Forståeligt nok. Turist‐faciliteterne er nemlig oftest i en størrelsesorden, som er meget mere overskuelig, end de kan være på andre typiske destinationer. Ofte taler vi om små, familiedrevne virksomheder, hvor gæsterne bliver budt velkommen, og får lov til at deltage i det græske familieliv. Så hvis I påtænker en rejse til Grækenland til sommer, så skal I til at booke den nu. Der er rift om pladserne.