Spring til indhold

Bygge nyt fritidhus

Nu har I været alle overvejelserne igennem, og I har besluttet jer for at udnytte den sommerhusgrund, som I købte for to år siden. I var heldige at finde en smuk naturgrund med udsigt til hav mod syd og skov mod nord. I har faktisk også brugt en del tid på at få lidt styr på grunden. Der har været en del storme, hvor I har været nødt til at skulle få en professionel til at komme og save nogle væltede træer, så I kunne hugge dem til brænde. I har også fået plantet lidt urter. Og ja, I har brugt tiden på grunden til at finde ud af, hvor det er, I skal bygge fritidshuset på. Det skal nemlig ikke være en helårsbolig. Det skal være et værested, hvor I kommer for at slappe af og hygge jer.

Sørg for professionel hjælp

Nu skal I bare vide, at det at bygge fritidshus eller sommerhus ikke er så enkelt endda. Man kan godt gå og passe sin grund og udvikle nogle helt fantastiske ideer og drømme om fritidshuset. Inden I går i gang med at bygge fritidshuset så skal I tænke over økonomien i det. Man kan godt finde billige fritidshuse, som bliver bygget hurtigt. Men vil I kunne lide det første, som I måske ser?

I skal tænke lidt over, hvad jeres behov er, og hvad de eventuelt vil være om nogle år. Skal der være plads til mange mennesker, eller skal det bare være et beskedent, lille fritidshus? Skal der være alverdens faciliteter, eller kan I nøjes med det helt basale?

Glem ikke vedligeholdelsen

Og ja, vedligeholdelsen af fritidshuset kommer I ikke til at undgå. Men heldigvis kan man godt få hjælp af, fx en maler, der kan tage sig af træværket. Og man kan få en tækkemand til at efterse taget, hvis jeres fritidshus skal have stråtag (hvilket her i de sidste par år er blevet meget populært.) Om I kan få en gartner til at give grunden en overhaling et par gange om året, ved jeg ikke. Det kan godt tænkes. Men I skal lige undersøge, hvad grundejerforeningen siger og tillader. Der kan være særlige regler, for hvordan hegn i skel skal være osv.

Det er en stor opgave

Så I kan nok forstå, at det kan være en stor opgave at kaste sig ud i – altså at bygge et fritidshus. Men det er ikke umulig opgave. Og der findes faktisk firmaer, som har specialiseret sig i at opføre fritidshuse. De ved, hvad de skal kigge efter med hensyn til hvad man må og ikke må i det specifikke område. De ved noget om, hvordan man skal bygge fritidshuse, så de er nemme at vedligeholde og samtidigt tidssvarende. De ved, at vi har nogle krav til forskellige faciliteter, som huset skal indeholde. Og de ved selvfølgelig, at vi helst vil have et klimavenligt fritidshus. Alt det kan de rådgive jer om, når I gerne vil bygge fritidshuset, som skal opfylde jeres drømme om dejlige timer i huset og naturen omkring det. Så anbefalingen er, at I henvender jer til sådan et firma og får gode råd, så I undgår fejl og dårlig økonomi senere.