Spring til indhold

Billedskønne rene vinduer

Når nu solen skinner, og du er fyldt med energi, så har du måske lyst til at få de der striber væk fra vinduerne? Du synes måske, at det er det perfekte tidspunkt til at få pudset vinduerne – for første gang her i år. Foråret er på vej, og her er lunt i dag. Solens stråler. En vidunderlig dag til at få gjort nogle af alle de småting som huset trænger til. Du bor på en stille vej i Roskilde, og du har set, at nogle af de andre husejere på vejen allerede har haft spande og klude og svabere i sving. Du føler, at det virkeligt er et job, du bør gøre. I er jo enige om, at her på vejen sørger I for at holde øje med hinanden, så I kan føle jer trygge.

Skal se pænt ud

Der har jo været nogle indbrud i kvarteret – ovre på nogle af de veje, for folk ikke er kommet til enighed om lige at holde øje med hinanden. Det er en god aftale, I har. Men den giver dig også et lille pres: Haven skal holdes, facaden skal være pæn. Hegnet til naboerne skal males jævnligt. Og vinduerne skal være rene. Du griber derfor fat i spand, svaber og klude. Du ved, at du ikke behøver at bruge et særligt middel til at pudse vinduer med. Du fylder varmt vand og almindeligt opvaskemiddel i spanden. Du går udenfor og begynder at pudse vinduerne. Du har tænkt dig at følge solens gang rundt om huset. Så det er østsiden, du starter på.

Så langt så godt

Arbejdet går fint. Du er glad – ja faktisk meget tilfreds med dig selv. Det er ikke svært at pudse vinduerne. Og solen varmer dig, imens du også får rørt dig. Du arbejder i et tempo, som ikke er for hurtigt og ikke er for langsomt. Du er ved at nå ned til husets sydside. Du trænger lige til en lille pause. Så du vil lige tjekke arbejdet, du har gjort. Til din store forbavselse kan du se, at du ikke har gjort et godt stykke arbejde. Det ser ud, som om at der ligger en tynd, mælkehvid film på ruderne. Det så da ellers godt ud for lidt siden. Hvorfor?

Brug for en rigtig vinduespudser

Svaret er simpelt. Du har brug for en vinduespudser i 4000 Roskilde, som kan gøre arbejdet rigtigt for dig – som kan kunsten at pudse uden striber. Der er nemlig sket det, at solen har varmet på dine vinduer op, og det vand, du har brugt, er simpelthen fordampet for hurtigt. Der er sket det at under fordampningen har vandet efterladt et lille lag kalk på ruderne. Vandet her i landet er nemlig meget kalkholdigt. Og det kan derfor være et problem at pudse vinduerne, når solens stråler rammer dem direkte. En professionel vinduespudser ville nok have startet arbejdet i det gode vejr på en lidt anden vis: Han ville have arbejdet imod solens gang. Det vil sige, at han ville være begyndt der, hvor solens stråler ikke rammer vinduerne direkte. På den måde undgår han, at vandet fordamper hurtigt, og han kan derfor nå at få vinduerne helt rene.